Generatie Y, ook wel de Millenniumgeneratie genoemd.
Ze zijn geboren na 1980. Ze zijn opgegroeid in een tijd van technologische vooruitgang en een groeiende economie. Het is een zelfverzekerde, optimistische generatie die gewend is haar zin te krijgen. De Y staat ook voor “Why”. Deze generatie is dus ook op zoek naar het waarom. Ik las laatst zelfs dat eerdere generaties de Y als lastig of eigenwijs zien, maar ik kijk persoonlijk liever naar de positieve kwaliteiten.

Online communiceren is een tweede natuur
Hoe dan ook, leiding geven aan team waar Generatie Y is vertegenwoordigd vraagt dus ook om een andere blik. Y kan niet zonder Wifi. Ze zijn opgegroeid met Google en inmiddels leven we in een 24/7 informatiemaatschappij. Y is gewend aan snelle communicatie en doet dit het liefst via sociale netwerken. Vertel Y niet dat ze op het werk niet privé mogen Twitteren of Facebooken, want dan zijn ze snel vertrokken.

Zet Y in zijn kracht
Volgens onderzoek van Closer2talent zijn de kwaliteiten van de Y: ondernemerschap, klantgerichtheid, besluitvaardigheid, omgevingsbewustzijn en initiatief. Stimuleer deze eigenschappen in het functioneren van deze medewerker. Het resultaat is een geweldig gedreven collega die mooie resultaten kan behalen. En een beetje eigenwijs is niet eens zo erg, het houdt je scherp.

Advertenties